2110834.jpg

Näin syntyy Potinperän puuhella. Ensin sahailin sopivan kokoisen palikan ja mallasin sitä paikalleen. Kuullostaa helpolta, mutta taisi olla homman tuskasin vaihe. Joku sivu oli aina vino johonkinsuuntaan ja ei ne Potinperän seinätkään näemmä ihan oikeassa kulmassa olleet. Mitat hävisivät rakentelun huumassa, mutta jos joku tarvii tuon palikan mitat, niin kertokoon, menen siinä tapauksessa mittaamaan sen. Tässä vaiheessa maalasinkin palikan, kun en vielä tiennyt päätyväni tiilitapettiin.

2110821.jpg

Hellan levyyn miulla oli monta hienoa suunnitelmaa, joita en osannut toteuttaa. Niinpä päädyin valokuvaamaan  1:1 hellan levyn ja koneella muokkasin sen oikean kokoiseksi ja tulostin. Sitten vaan leikataan ja liimataan :) Helppoa. Ai niin, ensin leikkasin paspispahvista sopivan kokoisen palan palikan päälle ja liimasin kuvan sitten vasta.

2110829.jpg

Kuvan maaleista tein sekotuksen, jolla maalasin hellalevyn reunan ja tein joitain paikkamaalauksia. Seuraavaksi väänsin rautalangasta tuon jutskan tuohon hellan levyn etuosaan.

2110831.jpg

Darwin terracotta massasta tein laattoja valurautalevyn takaosaan ja toiselle sivulle. Ennen niiden liimaamista paikoilleen, leikkasin askarteluveitsellä viillot valuraudan ympärille ja kuorin paspispahvia hieman ohuemmaksi. Näin laatat tulivat samalle tasolle levyn kanssa. Viisas olisi alunperin laittanut paspiksen vain valurautaosan alle. Saumoihin vetäisin saneerauslaastia, se on sopivan suttusen näköistä ja väristä.

Sitten luukut. Leikkasin ne tiiviistä mainospahvista, jota olen ostanut kirjakaupasta. Viimeistelin reunat ja kulmat pyöreiksi hienolla hiomapaperilla.

2110825.jpg

Luukkujen yksityiskohdat. Nupit on tehty helmistä, pieni helmi alle ja isompi päälle. Kohokuviot tein ohuesta pahvista, iso H kirjain ympyrässä ja toisen ympyrän päälle kruunu. Reikiä löin piikillä. Saranat on huijausta, pienenpieniä pahvinpaloja ja väliin liimalla rautalankaa. Ison luukun yläosaan liimasin ohuen paperinarun kolmiulotteisuuden luomiseksi. Ja nyt vaan mustaa maalia pintaan, niin näyttää heti aidommalta.Tässä välissä liimasin tiilitapetin ja sitten maalatut luukut paikoilleen.

2110839.jpg

Tuhkaluukut leikkasin Lidlin pullan alla olevasta foliovuokasta. Kohokuviot saa helpommin pyöräytettyä sukkapuikolla, kun käytät pehmeää alustaa. Rinkulat pyöräytetään rautalangasta ja liimataan keskelle.

2110841.jpg

Viimitteeks väänsin tuon koukun ja luukkujen välissä olevan tuhkapellin, vai mikä se nyt oli :) Tuo vesisäiliö on kasattu foliovuokasta. Ei siitä sen enempää, voipi olla että teen sen uudelleen. Ei ihan miellytä silmää.

Mutta kuitenkin: TADAA ja hella on valmis kädenkäänteessä!