1629139.jpg

Nyt on Potinperän töllissä päästy tapetoinnin makuun. Eilen illalla aloitin tuosta tiilitapetista. Melkoista tuhraamista, heh. Liisteristä väänsin ensin valtaisan satsin, 6 grammaa liisterijauhetta ja puoltoista desiä vettä. Tapetti oli sen verran ohutta, että vettymisaikaa piti pienentää reippaasti. Kun viivottimella vetelin ylimääräisiä liistereitä tapetin alta, se meinasi ihan väen vängällä puhjeta, vaikka olin äärettömän varovainen. Hyvä vettymisaika oli lopulta kaksi minuuttia ja kannattaa liisteröidä pala kerrallaan, vaikka siihen aikaa tuhraantuukin. Oikeessa elämässä kun tapetoitiin olohuone, siihen meni yksi ilta. Nyt olen nyhertänyt jo puoltoista päivää, eikä maalia näy.

1628619.jpg

Sitten oli vuorossa tuo raitatapetti keittiöön. Se olikin liian vaalea ja liian tylsä ja sitten se meinasi väkisten ryppääntyä koko ajan. Onneksi ullakolta löytyi meidän keittiön tapetin jämät. Kanoja ja kukkoja.
Liisteröin ne raitojen päälle ja heti näytti mukavammalta. Ja jotta ei kuullostaisi liian helpolta, niin kerronpa vielä että nuo nukkekotiin tarkoitetut tapetit päästivät väriä pyyhittäessä ja venuivat toiseen suuntaan vettyessään 0,5-1 senttiä. Ja sitähän ei tietty osannut arvata palasia mittaillessa kumpaan suuntaan se venyy.

Koti on taifuunin jäljiltä, keittiön pöydät ovat täynnä seiniä kuivumassa ja loput nojailee seiniin. Käppyräisiä tapettiarkkeja siellä täällä. Olohuoneen pöytä on muuttunut leikkuualustaksi. Isäntä meinasi maistaa liisteriastiasta, kun lainasin puurokulhon keittiön kaapista. Ihan oma juttunsa on se, että pystyin joka palan välissä hävittämään joko kynän tai viivottimen tai askarteluveitsen. Huh. Ja sitä liisteriä, sitä oli kyllä siellä täällä. Miten se tapetointi onkin tuollee mininä paljon hankalampaa.
MUTTA KUKKO ON KOMIA!

1628637.jpg

Alempi on olohuoneen tapetti ja ylhäällä makuukammarin. Huussi tulee ylös makuukammarin viereen. Sinne laitetaan huomenna sitten vähän värikkäämmät paperit.


Kommentit (poimittu vanhasta blogista):

Ruusupioni
24.04.2008 - 22:40
Toivottavasti ehdit puhaltelemaan ilmapallot vapuksi. Mistä voisi kehitellä sellaisia minikokoisia? No ison pallon riakaleista tietty.

Kamomilla www
15.05.2008 - 22:43
Aivan ihana tuo kukko ja kana tapetti!