1799345.jpg

Siinnä on nyt Potinperän kivijalka, pysyvä versio tai väliaikainen. Aika näyttää.

1799332.jpg

Ensin päätin tehdä kivijalan pahvista, tuollaisesta röpelöisestä. Revin pakkauksen pieniksi paloiksi, sitten vielä viimeistelin osan sivuista saksilla. Seuraavaksi töpöttelin maalia pesusienen palalla, erivärisiä harmaita ja sitten vielä vähän sammaleenvihreää. Näytti hyvältä märkänä. Mutta. Kun kiveni kuivuivat, ne näyttivät vain pahvin paloilta, rumanvärisiltäkin vielä. Poikani riensi apuun ja kysyi miksen hakkaa liuskekivestä aitoja kiviä. Hyvä idea. Vasaran kanssa pihalle heti seuraavana aamuna. No. Hakkasin ja hakkasin, kivestä ei lohjennut palastakaan. Sittenkin huono idea. Palasin sisälle pahvin palojeni luo, sekoittelin uudet maalit ja aloitin uuden tuputtelu kierroksen. Pahvit kun kuivuivat, ne olivat vaan pahvia, ei hyvä. Piti keksiä uusi idea.

1799343.jpg

Isännän kanssa hiekkamontulle pieniä kiviä keräilemään! Kyllähän te tiedätte, kun isännälle tuollaista ehdottaa. Vastaus tulee välittömästi "Tottakai rakkaani" ja eikun autoon ja pieniä kiviä poimimaan soramontulle. Ja sit illalla mie pesin niitä ja kuivatin niitä ja laastilla suoraan paikoilleen. Tuli hieno! Sitten pitikin odottaa seuraavaan päivään, jotta pääsee tekeen toisen puolen. Aamulla ihailin kätteni jälkiä ja olin oikein tyytyväinen, kunnes KOPS. Koko helahoito tippu omineen pöydälle ja katkesi kahtia. Ei ollut hyvä idea, ei. Rupesi jo rauhallisempaakin hermostuttaan ja päätin tehdä kivijalan väliaikaisesti printeistä.

1799336.jpg

Tuommoisen printin löysin täältä. Jouduin pienentään sitä ja tulostin monta arkkia, koska sehän on simmoista leikkaaliimaa hommaa palasista. Suikaleita liimatessa kannattaa huomioida että printin varjot pysyvät koko ajan samalla puolella, muuten tulee oudon näköistä kiveystä. Eikä ole yhtään hullumpi idea huomioida valon suunta, kun päättää kumpi suikale tulee toisen päälle. Oikein päin liimattuna, saumaa ei juuri huomaa. Huomasin että tuo Tacky glue -liima oli tosi hyvä tässä hommassa, ei ryppää ja kurttaa ja venuta paperia.

1799339.jpg

Tuossa talon edestä, se on liimattu suoraan tölliin, jotta etuseinä menee aikanaan kunnolla kiinne.

1799349.jpg

Tuossa töllin sivuseinästä. Sen liimasin ensin pahville ja sitten vasta seinään, koska tälleen sain tuon valkoisen listan hiukan vinosti niinkuin se oikeastikin olisi. Ja TADAA, kivijalka on valmis (tai sitten ei). Kun käännän selkäni ne voi vielä vaikka pudota.