Isäntä on tässä kurssitellut ittiään Helssingissä jokusen viikon. Miä sit lähdin mukaan katseleen pääkaupungin menoa. Presidentissä yövyttiin ja kyllä oli muhkean pehmeä peti ja tyynyt valtavat kuin suuressa maalimassa. Se oli kiva yllätys hajusteyliherkälle, että lakanoissa ei ollut hajusteita (pesuaineista) ja talon omatkin shampoot, hoitoaineet ym olivat miedon puolukkaisia. Kyllä siinä kelpas isännän kanssa kelliä :D Entäs sitten aamupala, tuhti kuin Tallinkin laivalla. Siitä kun otti kaiken irti, niin ei tarttenu syyä kun illalla seuraavan kerran.

1845378.jpg

HobbyPoint oli miun ehdoton suosikki. Siellä oli kaikki mistä maalainen osaa vain uneksia. Niin kivaa oli ettei rahaakaan jääny yhtään tähteeks. Potinperään läks mm. vetopasuuna ja viulu.

1845387.jpg

Ne helssinkiläiset oli kaikki menossa jonnekkin tosi kovaa. Miä juoksin ja juoksin perässä, mutta sitten tuli hiki ja en saanu niitä kiinne, mihin lie olivat menossa. Tsiisus kun olivat vielä upottaneet niitä kiskoja pitkin poikin, sit kun mielestäni niitten päälle ei voinnu astua, niin aina meni rytmi sekasin ja taas jäin jalkoihin. Kadulla ei ollu kiskoja, mutta kiviä pirukseen, simmosia kantikkaita. Vieressä oli kyl tasasta, mutta siinä meinas jäädä fillarien alle ja niilläkin oli kauhia kiirus sinne jonnein. Mutta nättei maitotonkkii ja lihamyllyi ne siäl myivät.

1845380.jpg

Miä meinasin jottei mul mitää hätää ole, oli nimittäin kartta taskussa. Mutta kun ne siellä isossa kaupungissa olivat laittaneet tietyön joka risteykseen. Hyvä suunnitelma meni aina pieleen, kun joutui siirtymään tien toiselle puolelle ja uskokaa tai älkää, jouduit seisoon kolmissa liikennevaloissa ennenkuin pääsit yhden tien yli. Sitten pyörähit pari kertaa ittes ympäri kun etit katukylttejä, niin muuta ei tarvittu, jo oli kartta väärin päin. Mutta ei hätää, eihän siäl ole muuta kuin puoteja ja melkosesti suurempia puoteja. Kartta taskun pohjalle ja puodin ovesta sisään ja toisesta ulos ja liukuportaita ylös alas, aina löytyi jotain maalaiselle mielenkiintoista. Niinkuin tuossa kuvassa kiva shakkilauta Jaskalle.

1845384.jpg

Vessoja niillä ei ollut, tai sitten oli ovelasti piilotettu, mutta Potinperään löytyi kyllä. Säästivät ryökäleet liukuportaiden pyörittämisessä, miä kun ihmettelin seittemännessä kerroksessa jotta nythän nuo portaat on pyssänny kokonaan, mutta ei, nehän nytkähti vauhilla liikkeeseen kun hiukan näytti niille tossun pohjaa. Siinä järjesty kyllä vanhan ihmisen selkänikamat. Kyllä oli mukavaa, Helsinkiin kannattaa mennä toistekkin. Kunto nousi ja hiki virtasi. Olo oli kevyt kotimatkalla, ainakin kukkaron kohdalla. Ja kuinka sitä osaakin nyt nauttia siitä hiljasuudesta, kun ei kuulu mitään ääniä, ei yhtään mitään, ihan korviin sattuu.

ps. ne menikin kaikki sinne Taiteiden yöhön, ilimankos niillä niin kiirus oli :D