29.7.2008
Gepetton Aurinkoiseen ikkunat

karmit-normal.jpg
Ensin valmiin aukon kulmat on suoristettu puukolla. Sitten sahasin, maalasin ja liimasin aukon sisään karmit. Kuvassa karmit ovat puristuksessa liimauksen jälkeen.


palikat-normal.jpg
maalarinteippi%C3%A4-normal.jpg
Seuraavaksi tein töllin sisäpuolelle tulevat peitelistat. Listat on sahattu jiiriin. Lista tulee pari milliä aukon puolelle, jotta sitten lasi pysyy paikoillaan.


t%C3%A4m%C3%A4-normal.jpg
Tässä sisäpuolen peitelista valmiina ja paikoilleen liimattuna. Tähän asti tein ikkunat kasaamattomaan taloon.


lasin%20leikkaus-normal.jpg
Nyt on jo talo pystyssä, kun rupean lasin leikkuuseen. Siihen kannattaa etsiä oikeat ohjeet jostakin. Olin ensikertalainen ja epämääräisillä ohjeilla varustettu. Merkkasin ikkunalasin koon maalarinteipillä, kun tussi aina pyyhkiytyi pois. Lasin alla oli pyyheliina ja leikkuuterän kastoin aina ensin öljyyn. Leikkuu tapahtuu kertavetäisyllä ja lasin "katkaisu" heti perään muutamien koputtelujen päälle. Puolet tuli sutta ja sekundaa, mutta toinen puoli priimaa :D


pokalistaa-normal.jpg
Lasi työnnetään ulkopuolelta aukkoon paikoilleen ja heti perään ulkopuolelle tulee pokalistat. Kuvassa pokat ovat puristuksissa liimauksen jäljiltä ja lasihan on jo paikoillaan. Lasiin en laittanut liimaa.


vuorilaudat-normal.jpg
Sitten ovat vuorossa ulkopuolen vuorilaudat. Talon seinä on jo tässä vaiheessa pohjamaalattu.


valmis%20ikkuna-normal.jpg
Viimeeksi tuo lauta vinoon tuonne ikkunan päälle. Nyt en löydä nimeä sille, mutta ei haittaa. Ja jos haluaa niin jonkinlainen ristikko ikkunaan ulkopuolelle. Liimaa laitoin vain jakopuiden päihin jottei ikkuna tuhraannu.
Ja TADAA, valmiina ikkunan pesuun.